Corona

Onderstaande maatregelen werden door het bestuur genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ze zijn gebaseerd op de regels en aanbevelingen gecommuniceerd door de overheid en FROS. We rekenen erop dat jullie deze strikt opvolgen.

Laatste update: 13 december 2021

Mondmasker

Het is verplicht een eigen mondmasker te dragen, voor uw mond én neus, overal in onze lokalen. Enkel op de vuurlijn tijdens het schieten en wanneer je neerzit aan een tafel in de kantine (na het scannen van een geldig Covid Safe Ticket) mag het afgenomen worden.

De mondmaskers worden niet voorzien door de club. Bandana’s, sjaals, zakdoeken, … zijn geen vervanging voor mondmaskers en worden dus niet aanvaard.

Covid Safe Ticket

Een geldig Covid Safe Ticket (CST) is vereist om toegang te krijgen tot onze kantine. De dagverantwoordelijke zal het CST aan de toog scannen met de daarvoor door de overheid voorziene app.

Wanneer de scan een “groen” resultaat geeft, krijgt deze persoon verdere toegang tot de kantine en mag het mondmasker af aan de tafel. Personen met een “rood” resultaat worden uiteraard niet toegelaten.

Verloop

Bij aankomst zal de schutter de handen ontsmetten en het aanwezigheidsregister invullen. Dit register zal bij uitbreiding worden gebruikt voor contact tracing, indien een besmetting vastgesteld wordt. Zoals steeds worden de wapens bewaard in de wapenkamer. Schietkaarten worden self-service verkocht aan de toog.

Na de schietbeurt zorgt de schutter voor grondige reiniging van het gebruikte materiaal (schiettafel, kaartenwisselaar, …). Er is brandvrij reinigingsmiddel voorzien in de schietstand.

De kantine zal geopend zijn zodat de schutters een drankje kunnen nuttigen. De maatregelen die van kracht zijn in de horeca gelden hier ook.

Reservatie

Reservaties zijn niet langer nodig. De schietbeurten zijn niet langer beperkt in tijd, maar we vragen uiteraard wel rekening te houden met andere leden. Er zijn er immers nog veel die schietbeurten moeten behalen om hun licentie te verlengen.

Bezoekers en nieuwe leden

Bezoek is toegelaten. Bezoekers moeten zich aanmelden in het speciaal voorziene bezoekersregister (naast het aanwezigheidsregister voor de leden) en bij de dagverantwoordelijke. Er kan met vuurwapens geschoten worden mits aankoop van een dagpas, onder begeleiding van de verantwoordelijke leden.

Opleiding vuurwapens en examens

De opleiding vuurwapens gaat door op zaterdagen elke oneven week van 09u15 tot 12u30. De kandidaat schrijft zich vooraf in op de voorziene lijst aan het prikbord in de kantine.

Ook theoretische en praktische proeven worden afgenomen na afspraak met Jef Adams.

Disciplines

Andere disciplines

Onderstaande disciplines worden geschoten op hun vaste trainingsdagen. Vanzelfsprekend blijven bovenstaande maatregelen ook van kracht.

Match 5

 • Enkel voor leden van DMST met Match 5 toelating
 • Donderdagen van 19u00 tot 23u00, incl. opruim
 • Bij afloop wordt al het gebruikte materiaal grondig gereinigd

Action Shoot / Steelplates

 • Enkel voor leden van DMST
 • Maandagen van 19u00 tot 23u00, incl. opruim
 • Schutters maken zich klaar aan de blauwe tafels die ver genoeg uit elkaar staan
 • Bij afloop wordt al het gebruikte materiaal grondig gereinigd

Bowlingpins

 • Enkel voor leden van DMST
 • Maandagen van 15u00 tot 17u00 en zaterdagen elke oneven week van 10u00 tot 12u00
 • Er wordt vanop de 15m-lijn geschoten, vanuit twee vuurstanden, 1 links en 1 rechts
 • Resterende schutters wachten achter de 20m-lijn
 • Bij afloop wordt al het gebruikte materiaal grondig gereinigd

Training 10m wedstrijdschutters

 • Enkel voor wedstrijdschutters 10m disciplines
 • Tijdens openingsuren van voorgaande speciale disciplines
 • Bij afloop wordt al het gebruikte materiaal grondig gereinigd

Updates

We verwachten dat er gaandeweg wijzigingen zullen komen in de besluiten van de overheid en de federatie. Deze pagina zal regelmatig bijgewerkt worden met de nieuwste maatregelen. Hou ze dus zeker in de gaten om niet voor verrassingen te komen staan!