Opleiding hantering vuurwapens

De Merodeschutters Turnhout vzw organiseert elke twee weken een opleiding vuurwapens hanteren op de schietstand. Onder begeleiding van initiators en ervaringsdeskundigen worden nieuwe schutters begeleid in hun overstap van luchtdrukwapens naar vuurwapens. Er wordt nadruk gelegd op schiethoudingen en -technieken en vooral het veilig hanteren van (vuur)wapens.

De opleiding gaat door tijdens even weken op zaterdagvoormiddag van 09u30 tot 12u00. De exacte data vind je terug in onze kalender. Om deel te nemen aan de opleiding moet de schutter zich inschrijven op de lijst beschikbaar in de kantine van de schietstand.

De opleiding is verplicht voor alle nieuwe leden, ook voor zij die overstappen van een andere club en reeds over vergunningsplichtige vuurwapens beschikken. Nieuwe leden zonder vergunningen dienen eerst hun schietproef met luchtdrukwapens succesvol af te leggen en een voorlopige sportschutterslicentie aan te vragen. De begeleiders zullen het kunnen van de schutter beoordelen. Na positieve evaluatie wordt de schutter zelfstandig toegelaten op onze vuurstand.