Speciale disciplines

Naast het gewone kogelschieten op de 25m-stand tijdens de openingsuren, voorziet De Merodeschutters Turnhout vzw ook in het beoefenen van speciale disciplines. De trainingen en competities van deze disciplines worden georganiseerd door onze leden, voor onze leden. Hieronder vind je een overzicht van wat onze club te bieden heeft.

Bowling pins

Kegelschieten heeft als doel zoveel mogelijk bowling kegels in een zo kort mogelijke tijd om te schieten. Er worden telkens 6 kegels per schutter geplaatst en er wordt geschoten vanop de veilige afstand van 12m. Een Range Master waakt over de veiligheid en houdt de tijden en scores bij.

Bowling pins worden geschoten op stalen pins of op echte kegels. De stalen pins zijn silhouetten van dezelfde grootte als een echte kegel. Ze zijn echter lichter en dus geschikt voor zowel zware als lichte kalibers. Het is een leuke en gewaardeerde oefening om te leren schieten en als stap naar de echte bowling pins. Echte bowling pins zijn omwille van hun gewicht enkel geschikt voor zwaardere kalibers.

El Presidente

El Presidente wordt met 2 schutters tegelijk geschoten op grote silhouette-kaarten. Elke schutter krijgt 3 bewegende doelen voor zich, welke 12 seconden zichtbaar blijven. Er wordt met zwaar kaliber geschoten vanop 15 meter afstand. Een Range Master waakt over de veiligheid en houdt de scores bij.

Action Shoot

Action Shoot is een discipline waarbij snelheid en precisie centraal staan. 13 doelen dienen om ter snelste omgeschoten te worden vanop een afstand van 10 tot 12 meter. Er wordt geschoten met klein kaliber (.22) of zwaar kaliber (9mm tot .45 ACP). Deze discipline is enkel toegankelijk voor ervaren schutters, er zijn bijkomende veiligheidsmaatregelen van kracht waarover een Range Master waakt.

Action Shooting Belgiƫ is een organisatie van onze federatie FKPA/FROS. Zij richten de jaarlijkse provinciale en nationale competitie in. Voor meer informatie over deze discipline kan je terecht op de website www.actionshooting.be.

Lange Wapens

Op onze 25m-stand kan je ook terecht voor disciplines geschoten met lange wapens, weliswaar met een maximum kinetische energie van 2000 Joule aan de loopmonde. Er mag enkel geschoten worden met pistool- en revolvermunitie.

Airsoft en PCP

Het is niet toegelaten airsoftwapens te gebruiken op onze schietstand. Dit om de eenvoudige reden dat wij het schietafval (lood en andere metalen) recycleren en willen vermijden dat dit met plastiek gemengd wordt.

PCP wapens met loden munitie kunnen wel gebruikt worden op onze 25m schietstand.